НБУ пом'якшив норми про проведення операцій за зовнішніми кредитами і позиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пом'якшив норми про проведення операцій за зовнішніми кредитами і позиками

Кредит&Депозит
317
Національний банк пом’якшив норми про проведення операцій за зовнішніми кредитами і позиками.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Як повідомляється, пом’якшення окремих норм з комплексу тимчасових антикризових заходів сприятиме докапіталізації банків, реструктуризації зовнішніх кредитів і забезпечення прозорого застосування норми про заборону на дострокове погашення резидентами зовнішніх кредитів і позик.
Зокрема, зазначеною постановою пом’якшуються норми про проведення операцій по зовнішніх кредитах / позиках.
Дія заборони дострокового погашення зовнішніх кредитів / позик не стосуватиметься внесення змін до договору про періодичність сплати відсотків або перенесення дати їх виплати не більше ніж на 180 днів.
Доповнюється перелік винятків з цієї заборони випадком, коли відбувається дострокове погашення кредиту, позики, які надані за участю іноземного експортно-кредитного агентства.
Допускається використання інвестиційних рахунків нерезидентів-інвесторів для зарахування сум, які заборгував такому нерезиденту уповноважений банк по окремій валютній операції.
Дозвіл буде діяти, якщо одночасно будуть дотримані наступні умови: уповноважений банк є власником індивідуальної ліцензії на переказування іноземної валюти за межі України для проведення окремої валютної операції; кошти перераховуються на інвестиційний рахунок нерезидента-отримувача в межах сум і термінів, дозволених індивідуальної ліцензії; кошти з інвестиційного рахунку будуть використані виключно на цілі збільшення капіталу банку.
На думку НБУ, прийняті зміни покликані полегшити резидентам здійснення реструктуризації зовнішніх кредитів, позик; сприяти виконанню програм капіталізації тих уповноважених банків, що мають заборгованість перед нерезидентом за окремою валютною операцією.
Постанова № 192 від 24 березня набуває чинності 26 березня 2016 і діє до 8 червня 2016 року включно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас