Доброзичливий бот Microsoft потрапив в інтернет і за день навчився любити Гітлера і геноцид — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доброзичливий бот Microsoft потрапив в інтернет і за день навчився любити Гітлера і геноцид

Технології&Авто
1510
Боти зараз в тренді. Поки Facebook думає над запуском свого магазину ботів, в Telegram вже господарюють боти-пірати, які пропонують дивитися новітні епізоди серіалів. Днями Microsoft запустила свого бота по імені Tay (Тей). Він імітував поведінку доброзичливої товариської дівчинки-підлітка і в цілому був експериментом компанії в «розумінні механіки розмови». Але хто ж напоумив Microsoft випустити нехитрого бота в реальний інтернет?
Tей працює, як і інші AI-проекти, навчаючись в процесі. Він повинен був навчитися залучати користувачів в «невимушені і забавні діалоги». Фактично, бот працює як папуга, повторюючи побачені фрази або частини фраз, не дивно, що користувачі Twitter миттєво (за добу) навчили його поганому. Бот почав писати про свою любов до Адольфа Гітлера, ненависть до євреїв і феміністок.
Результати чарівного переродження можна було спостерігати буквально до недавнього часу – Microsoft вже заморозила бота, який вже встиг настрочити майже 100 000 твітів.
Багато наймерзенніших твітів від імені бота – це просто результати копіювання. Адже якщо скомандувати йому повторювати за собою (repeat after me), він це і зробить.
Звичайно, з огляду на механізм його роботи, ніяк не можна говорити, що бот встиг сформувати послідовну ідеологію. Серед його твітів за останні 15 годин траплялися як «висловлювання» про те, що фемінізм – це рак, так і повідомлення в стилі «я люблю фемінізм».
Компанія спочатку писала про те, що бот буде використовувати відфільтровані публічні дані, але мабуть, фільтри не спрацювали, як треба. Microsoft почала чистити стрічку бота від расистських і хейтерских висловлювань. Але вони залишилися в пам’яті інтернету, дбайливо збережені в скріншотах. Ось що буває, якщо дати інтернету щось хороше і незіпсоване.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас