У Швеції термін надання іпотеки скоротили до 105 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швеції термін надання іпотеки скоротили до 105 років

Світ
1073
Шведський парламент прийняв закон про обмеження терміну надання іпотечних кредитів до 105 років – таким чином країна хоче боротися з високими цінами на нерухомість і рівнем заборгованості.
До цього терміни іпотеки ніяк не обмежувалися, однак на ділі багато жителів Швеції брали кредити, які в кращому випадку зможуть виплатити їхні онуки. Так, за підрахунками шведського фінрегулятора, в 2013 році середній термін іпотеки в Швеції становив 140 років, передає портал The Local.
Високі терміни погашення дозволяють домогтися невеликих щомісячних виплат, однак шведи, що успадкували нерухомість разом з іпотекою, часто продають об’єкт, щоб розплатитися з боргами – звідси й високі ціни.
Також новий закон передбачає, що всі іпотечні позичальники зобов’язані щорічно виплачувати банку хоча б частину загального боргу по кредиту, за виключення 5-річного пільгового періоду для власників нових будинків. Раніше жителі Швеції могли довго не виплачувати «тіло» кредиту, обмежуючись відсотками по позиці.
Шведські банки виступають проти закону, так нововведення зроблять іпотеку дорожчою.
В середньому власники іпотек в Швеції мають заборгованість, рівну 366% їх щорічного доходу, що є найбільшим показником в Європі.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас