Транзакційний банкінг став приносити менше доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзакційний банкінг став приносити менше доходів

Світ
451
Доходи фінустанов від транзакційного банкінгу в минулому році скоротилися на 6%. Показник знизився вперше за п’ять років. З 2010 по 2015 рік доходи банків в цій сфері стабільно росли.
Аналітична компанія Coalition відстежувала продуктивність найбільших банків світу: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Société Générale та UBS
Всі ці банки в 2010 році отримали дохід від транзакційних послуг в розмірі $ 35 млрд. У 2014 році їм вдалося виручити на цьому бізнесі рекордні $39,1 млрд. Але вже в 2015 показники почали знижуватися і банки заробили тільки $36,8 млрд.
Проте, транзакційний бізнес демонструє не найгірші показники в галузі. Прибуток від цінних паперів з фіксованим доходом скоротився на 9%.
Інвестиційні банківські послуги і обслуговування цінних паперів також втратили 5% і 6% доходів відповідно. У 2015 році зросли лише акції (на 10%), за рахунок деривативів.
Нагадаємо, транзакційний банкінг надає комерційні банківські продукти та послуги для корпоративних клієнтів і фінансових установ. У перелік послуг входять внутрішні і транскордонні платежі, зниження ризиків, розрахунки за міжнародними торговельними операціями та ін.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас