"Люди із зарплатою 3200 гривень не платять навіть комунальних, а їх обкладають військовим податком", - Ющенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Люди із зарплатою 3200 гривень не платять навіть комунальних, а їх обкладають військовим податком", - Ющенко

Казна та Політика
5874
В умовах війни активи олігархів треба використовувати на перемогу. Про це в інтерв’ю журналу “Країна” сказав третій президент України Віктор Ющенко.
“Що під час Першої світової війни робив Микола Другий? Звертався через облігації до бізнесу. Якщо купували облігацію, то всі ваші грошові доходи звільняли від оподаткування. Що у нас? Середня заробітна плата в 3200 гривень. Люди з таким доходом не заплатять навіть комунальних. Не те, щоб профінансувати війну. Як дійти до тих, у кого є активи? до Пінчука, Ахметова, Новінського, Фірташа? Вони зарплату не отримують і податок на неї їх не стосується. Але у них – найбільші активи. В умовах Першої світової війни вони працювали на перемогу. Для цього був створений інструмент. У нас же він відсутній”, – зазначив він.
За словами політика, зараз тіньова економіка в країні становить 55%.
“Кожен другий бізнес не платить податки державі. Чому? Можна зібрати першу сотню підприємців. Вони назвуть 10-15 причин. Їх можна усунути за чотири місяці”, – сказав Ющенко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас