"Не я цю кризу почав": Яценюк повідомив, що, на його думку, необхідно робити для стабілізації політичної ситуації в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Не я цю кризу почав": Яценюк повідомив, що, на його думку, необхідно робити для стабілізації політичної ситуації в Україні

Казна та Політика
1852
Персоналізація української політики призводить до втрати довіри в країні серед населення і на міжнародній арені, потрібно представити новий уряд або підтримати цей склад, підкреслює прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Не я цю кризу почав. Персоналізація української політики призводить до втрати довіри до України, як усередині країни між громадянами країни, так і серед наших зовнішніх партнерів”, – сказав А.Яценюк на засіданні уряду в п’ятницю в Києві.
Він підкреслив, що прийме будь-яке рішення, яке стабілізує ситуацію і дозволить країні рухатися вперед. “Зберіть 226 голосів, представте Кабінет (міністрів), програму і реальну коаліцію. Або підтримуйте цей склад уряду”, – заявив А.Яценюк.
Також прем’єр-міністр доручив членам Кабінету міністрів провести міжгалузеву зустріч представників підприємств і організацій для вирішення низки питань, зокрема, експорту товарів, безпеки перевезень, перевезень в зоні АТО та ін.
“Прошу, щоб Міністерство економіки і торговий представник України після проведених мною низки зустрічей з власниками та керівниками компаній-експортерів, а також з металургами, енергетиками, гірничо-збагачувальними і транспортними компаніями, провели велику зустріч”, – сказав він.
Прем’єр визнав за необхідне запросити всіх керівників металургійних заводів, ГЗК, керівників великих енергетичних компаній.
“Також запросіть керівництво “Укрзалізниці”, тому що назріло питання про безпеку перевезень, Міністерство внутрішніх справ і Національну гвардію. Бажано також, щоб на цій зустрічі були присутні міністр енергетики та підприємства машинобудування”, – додав А.Яценюк.
Мета зустрічі, за його словами, зокрема, полягає в питанні експорту. “Я дивлюся на динаміку експортного виторгу – вона, м’яко кажучи, не найкраща. Зрозуміло, що це пов’язано з падінням цін на зовнішніх ринках, але без стимулювання експорту нам буде складно отримувати доходи держбюджету і отримувати валюту в золотовалютні резерви країни”, – додав він.
Другим назрілим питанням, за словами прем’єра, є безпека перевезень, в першу чергу, в зоні АТО.
“У мене є десятки звернень про те, що підприємства не можуть безпечно возити свої вантажі. Третє – треба запросити Насірова (главу ДФС Романа Насирова – ред.) щоб чітко з’ясувати систему відшкодування податку на додану вартість, тому що експортери приносять валюту в країну і наша нова система з адміністрування та відшкодування ПДВ дає можливість прозоро платити ПДВ і отримувати відшкодування “, – сказав глава українського уряду.
На його думку, необхідно також скликати всіх керівників великих підприємств агропромислового комплексу. “Там є ряд питань, які потребують вирішення на рівні уряду”, – сказав прем’єр, а міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко також наголосив на важливості питання вивезення зерна із зони АТО.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас