Від українських підприємств вимагають викуповувати власні акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від українських підприємств вимагають викуповувати власні акції

Фондовий ринок
803
Акціонерні товариства зобов’язані викуповувати свої акції при перетвореннях і змінах типів акціонерних товариств.
Про це 25 березня нагадала Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку в своєму офіційному повідомленні.
“Статтею 68 цього закону передбачено, що власники простих акцій товариства мають право вимагати здійснення обов’язкового викупу акціонерним товариством належних їм акцій за умови реєстрації для участі у загальних зборах товариства та голосування проти прийняття загальними зборами рішень, передбачених Законом, зокрема, рішень з перетворення і зміни типу суспільства “, – сказано в заяві НКЦПФР.
Відзначається, що викуповувати акції необхідно за цінами, не нижче їх ринкової вартості. Визначається ціна відповідно до вимог зазначеного закону.
“Підкреслюємо, що вступ в силу з 1 травня 2016 року змін до Закону України про захист прав інвесторів не скасовує право акціонерів про обов’язковий викуп акцій на їх вимогу в разі голосування проти прийняття загальними зборами рішень з перетворення і зміни типу суспільства”, – заявили в Нацкомісії.
Як повідомлялося раніше, на цьому тижні відразу кілька підприємств гірничо-металургійної групи “Метінвест” повідомили про зміну форми власності та перереєстрації з публічних акціонерних товариств в приватні. Основною причиною для такого рішення називають нові вимоги законодавства щодо діяльності акціонерних товариств в Україні. Аналогічних дій чекають і від інших промислових груп. Через це індекс Української біржі вчора обвалився до шестирічного мінімуму.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас