"Артемсіль" міцно почистили від схем, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Артемсіль" міцно почистили від схем, - експерт

Казна та Політика
831
З початку року на держпідприємстві «Артемсіль» здійснено ряд екстрених заходів для нарощування обсягів продажів і підвищення його рентабельності, як наслідок – для підготовки його до приватизації і підвищення капіталізації.
Таку думку висловив фінансовий експерт Олександр Крамаренко.
Крамаренко каже, що для скорочення витрат на «Артемсолі» проведені нові тендери із закупівлі пакувальних матеріалів, на які припадає 60% всіх закупівель, що дозволило підприємству заощадити до 50% по кожній позиції. Для підвищення доходів підприємство уклало перші прямі договори на постачання продукції торговельним мережам з більш високою відпускною ціною, ніж при поставках через дилерів. Також компанія бере участь в якості постачальника з держзакупівель в електронних торгах, які ті чи інші держструктури проводять через систему Prozorro. З Мінагрополітики для тієї ж мети, для розширення збуту і підвищення відпускної ціни, погоджено створення логістичних центрів в Україні. За сприяння Мінекономрозвитку готується старт представництва «Артемсолі» в Польщі та логістичного складу в Болгарії.
«Кейс з «Артемсіль» цікавий тим, що підприємство міцно почистили від поширених там «схем», можливі канали виведення коштів засвічені, увагу медіа до підприємства – пильна. Так що новому босові – ким би він не виявився – доведеться грати в рамках, що встиг сформувати Доля (в.о. директора «Артемсолі» – ред.)», – пише Крамаренко.
Нагадаємо, 1 лютого 2016 року Мінагрополітики повторно оголосило конкурс на посаду директора ДП «Артемсіль». Термін подачі документів від кандидатів закінчився 3 березня 2016 року. Станом на сьогодні, до участі в конкурсі допущено 29 осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас