Казахи офіційно підтвердили інвестиції в об'єднаний банк Адарича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахи офіційно підтвердили інвестиції в об'єднаний банк Адарича

Фондовий ринок
1472
Казахський бізнесмен Канат Арбіев вкладе понад $ 20 млн в об’єднаний банк Олександра Адарича, який анонсував злиття Євробанку і Фідобанк. Цю інформацію офіційно підтвердили в прес-службі Арбіева.
«З січня 2016 роки ми розглядали різні варіанти виходу на ринок України, і однією з галузей для інвестування був обраний банківський сектор. Для нас це буде стратегічною інвестицією, тому ми вибирали установу, що поєднує масштабність присутності на ринку, кваліфікований менеджмент і репутацію з інноваційним підходом до розвитку банківського бізнесу, з урахуванням сучасних світових тенденцій, які забезпечать банку конкурентоспроможність в довгостроковій перспективі. Об’єднаний банк з професійною командою Олександра Адарича повністю відповідає нашим вимогам », – повідомили в прес-службі казахського бізнесмена.
Бажання вийти на ринок України представники інвестора пояснили прагненням розширити бізнес, в тому числі за рахунок імпорту з України в Казахстан продуктів харчування і сільськогосподарської продукції.
Як повідомлялося раніше, глава правління Фідобанк Олександр Адаріч заявив про плани об’єднати свої банківські активи: в Фідобанк йому належить 99,97% акцій, в Євробанку у нього 50% капіталу. Тоді ж Адаріч повідомив про намір залучити в об’єднаний банк інвестора-нерезидента.
За інформацією ЗМІ, Канат Арбіев раніше володів акціями Bank RBK, а зараз є одним з мажоритарних акціонерів найбільшої казахської ритейл-мережі «Магнум», яка працює в форматі cash & carry.
Інтерес до інвестицій в український банківський сектор він проявив ще в жовтні 2015 го року. Тоді в Астані проходив бізнес-форум «Україна-Казахстан», в ході якого представники країн домовилися про взаємне збільшення інвестицій.
За матеріалами:
ФІДОБАНК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас