На межі ЖКГ: Експерт розповів, як Україні зблизитися з Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На межі ЖКГ: Експерт розповів, як Україні зблизитися з Європою

Енергетика
506
Шлях України до Європи лежить не в площині політичного, фінансового, ментального зближення, а тільки через підняття стандартів енергоефективності до рівня країн ЄС – ніхто не стане годувати настільки ненажерливу економіку, як у нас.
Про це заявив директор спеціальних проектів науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.
“Якщо говорити про газо та енергоємність нашої економіки, то вона в десять разів більше, ніж у старих країн Європи. Якщо порівнювати, наприклад, з Польщею, то у нас набагато більше централізовано енергопостачання. В одній тільки Варшаві котелень більше, ніж у всій Україні. Це означає, що там не мислять такими великими цифрами, як у нас. По можливостях використання місцевих джерел енергії ми поступаємося всім. І нам потрібна децентралізація енергопостачальників, і більше використання нетрадиційних енергоносіїв – торфу, сонця, вітру, води “, – сказав Рябцев.
Експерт уточнив, що має на увазі не альтернативні види енергії, для яких потрібно купувати повністю нове обладнання, а тільки ті, під які можна переобладнати вже наявну інфраструктуру.
“Але все одно для розвитку проектів потрібен деякий кредитний капітал. А у нас поки кредитуються тільки ті проекти, які вигідні високопоставленим чиновникам. Звичайно, їм зручніше працювати з монополістом – великі гроші в одному місці легше вкрасти”, – підсумував експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас