Фірташ звернувся до Конституційного суду Австрії щодо питання екстрадиції в США - DW — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ звернувся до Конституційного суду Австрії щодо питання екстрадиції в США - DW

Кримінал
545
Український бізнесмен Дмитро Фірташ, якого звинувачують у США в корупції, звернувся до Конституційного суду Австрії з приводу неконституційності угоди про екстрадицію між Австрією і США.
Як повідомили виданню Deutsche Welle у Вищому земельному суді Відня (Австрія) в четвер, суд апеляційної інстанції отримав скаргу від прокуратури на рішення суду першої інстанції щодо відмови в екстрадиції Д.Фірташа в США.
“Втім, розгляд апеляції затягується через те, що Вищий земельний суд повинен дочекатися розгляду подання Фірташа до Конституційного суду Австрії. Український олігарх вважає неконституційним угоду про екстрадицію між Австрією і США”, – пише видання
Таким чином, остаточне рішення про екстрадицію Д.Фірташа відкладається на невизначений термін.
“У США Фірташа звинувачують в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в $ 18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років в’язниці і конфіскація всіх активів”, – нагадало видання.
Суд першої інстанції навесні 2015 року забороняв екстрадицію Д.Фірташа, вказавши на неможливість виключити політичні мотиви запиту про видачу українця з боку США. У вересні прокуратура Відня подала апеляцію на це рішення.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас