Фіндиректори компаній сумніваються в ефективності корпоративної звітності (опитування EY) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіндиректори компаній сумніваються в ефективності корпоративної звітності (опитування EY)

Світ
516
Фінансові директори компаній по всьому світу все більше сумніваються в доцільності і ефективності корпоративної звітності на тлі зростаючого тиску з боку комітетів з аудиту, складності застосування нових вимог до підготовки звітності та її перевантаженості інформацією, свідчать дані дослідження аудиторсько-консалтингової компанії EY.
Наприклад, лише 55% респондентів вважають, що при підготовці корпоративної звітності дотримуються необхідні вимоги законодавства (проти 84% минулого року).
Крім того, менше половини фіндиректорів регулярно використовують ключові показники ефективності (KPI) діяльності (44%) і вважають подану інформацію зрозумілою та суттєвою (45%). Роком раніше ці показники становили 66% і 67% відповідно.
Серед основних труднощів, характерних для поточної практики підготовки звітності, фінансові директори назвали складність нормативно-правового середовища (58%), обсяги і темпи зростання великих даних (55%) та особливості місцевих і міжнародних вимог законодавства (53%).
У дослідженні EY “Майбутнє корпоративної звітності: чи готові ви до ідеального шторму?” (Are you prepared for corporate reporting’s perfect storm?) взяли участь 1 тис. фінансових директорів компаній з виручкою понад $500 млн з 25 країн світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас