Хакери атакували сайт електронних петицій до президента: за 11 хвилин накрутили більше 700 тисяч голосів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери атакували сайт електронних петицій до президента: за 11 хвилин накрутили більше 700 тисяч голосів

Кримінал
723
Сайт електронних петицій, адресованих президенту України Петру Порошенко, 23 березня піддався масованій атаці хакерів.
Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків, коментуючи ситуацію з ускладненнями в роботі сайту.
“23 березня почалася масована атака на сайт з петиціями. Була зроблена спроба створення одночасно 9 тис. петицій. Ми вважаємо, що метою нападу було накрутити всі петиції і дискредитувати інструмент електронної демократії”, – сказав Шимків.
За його словами, в ході атаки хакери за 11 хвилин накрутили 738 тис. голосів. Заступник глави Адміністрації також додав, що атака відбувалася з 118 тис. IP-адрес. “Територіально – це весь світ. Тобто, якщо блокувати IP-адреси, як радять експерти, то нам би довелося заблокувати всю Україну”, – сказав він.
При цьому Шимків додав, що через роботи по захисту сайту зараз можуть спостерігатися складності для громадян в голосуванні під петиціями.
“Ми встановили більш жорсткі правила обробки голосів. Як наслідок стали виникати проблеми з голосуваннями, – сказав Шимків. – Ми приносимо вибачення громадянам за незручності”.
Нагадаємо, в кінці серпня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої президенту України, і дав старт роботі відповідного сайту. Згідно з указом, на розгляд глави держави буде подаватися електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 тис. підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня її оприлюднення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас