Томбінський розповів про перешкоди для "безвіза" України і ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томбінський розповів про перешкоди для "безвіза" України і ЄС

Казна та Політика
1469
Глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський вважає, що бойові дії на сході України не є перешкодою для введення безвізового режиму України і ЄС.
Цю тезу дипломат висловив в Тернополі під час засідання дискусійного клубу від Представництва ЄС в Україні.
«Війна не є перешкодою в безвізовому режимі для України. Перешкода в іншому – в несвоєчасному виконанні українським парламентом і урядом того, що вони брали на себе, як певні зобов’язання під час процедури введення безвізового режиму. Адже цей процес почався ще в 2010 році. Стільки часу було втрачено даремно. А Молдова, Грузія за цей час зробили багато. І не треба говорити про «специфічні умови». Так кажуть тоді, коли не хочуть щось зробити », – зазначив Томбінський.
За його словами, ЄС буде дотримуватися своїх зобов’язань, щодо безвізового режиму. Але все залежить тільки від України.
Коментуючи можливі наслідки референдуму в Нідерландах про затвердження Угоди про асоціацію між Європейським Союзом і Україною, дипломат сказав, що цей референдум має консультативний характер.
«Референдум, який пройде в Нідерландах 6 квітня 2016 року, має консультативний і коригувальний характер. Він є дійсним, коли явка перевищує 30% від загальної кількості виборців, з яких більше половини визначають результат. Остаточне ж рішення буде приймати нідерландський парламент. 28 країн вже пройшли всі ратифікаційні процедури щодо входження України в Асоціацію. Процес входження України в Європу не зупинити », – сказав Томбінський.
На його думку, зараз Україні потрібно якомога більше представляти себе серед міжнародної спільноти, в тому числі і на неурядовому рівні. Україна повинна презентувати себе як потужна держава зі значним економічним, науковим, інтелектуальним потенціалом, держава, яка вносить важливий внесок в європейську безпеку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас