Мітинг проти заборони продажу алкоголю в кіосках проходить під будівлею міськдержадміністрації в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мітинг проти заборони продажу алкоголю в кіосках проходить під будівлею міськдержадміністрації в Києві

Казна та Політика
623
Під будівлею Київської міської державної адміністрації (КМДА) проходить мітинг, учасники якого виступають проти рішення міської влади заборонити торгівлю алкогольними напоями в малих архітектурних формах (МАФ).
“Під КМДА мітинг МАФ-ків за продаж алкоголю в кіосках столиці. Погрожують, що якщо ми не підемо на їх вимоги – будуть ставити намети під КМДА”, – повідомив у четвер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерківець.
Він також зазначив, що підтримує рішення міської влади заборонити реалізацію алкоголю в кіосках.
Як повідомлялося, депутати Київської міської ради на пленарному засіданні 17 березня 2016 року підтримали проект рішення, що передбачає введення заборони на реалізацію алкогольних напоїв у МАФах.
Згідно з проектом рішення, порушення заборони реалізації алкогольних напоїв у МАФах в якості наслідків може спричинити за собою розірвання договору про пайову участь з власниками таких споруд.
Проект рішення також передбачає, що до 1 травня 2016 року департамент міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА спільно з районними держадміністраціями повинен буде здійснити демонтаж всіх столичних МАФів, з власниками яких не укладено договорів про пайову участь.
Крім того, згідно з проектом рішення, до 1 березня 2017 року департамент повинен буде демонтувати всі тимчасові споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, встановлені для здійснення підприємницької діяльності на території Києва, розміщення яких не відповідає комплексній схемі, затвердженій в установленому порядку.
У той же час якщо власники таких тимчасових споруд оплачують пайову участь в міський бюджет, то їх демонтаж здійснюватися не буде.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас