А за деревом дерево: Кабмін пропонує скасувати заборону на експорт лісу і ввести його продаж через аукціони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

А за деревом дерево: Кабмін пропонує скасувати заборону на експорт лісу і ввести його продаж через аукціони

Казна та Політика
561
Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді скасувати заборону на експорт необробленої деревини та врегулювати цей ринок шляхом введення її продажу через аукціони.
Це випливає із законопроекту №4286, зареєстрованого в Раді 22 березня.
У пояснювальній записці до урядового законопроекту зазначено, що прийнятий в минулому році 10-річний мораторій на експорт необробленої деревини суперечить зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також умов надання Україні міжнародної макрофінансової допомоги.
Кабмін пропонує вирішити проблему заборони експорту необробленої деревини комплексно, для чого міжвідомча робоча група на чолі із заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Наталією Микольською розробила цей законопроект.
Разом зі скасуванням мораторію на експорт необробленої деревини в проекті закону уряд пропонує вжити заходів для боротьби з тіньовим обігом деревини шляхом введення продажу необроблених лісоматеріалів підприємствами – постійними лісокористувачами на аукціонах. При цьому спочатку деревина на аукціонах буде пропонуватися компаніям-резидентам України, а потім непродані обсяги – компаніям-нерезидентам.
З метою проведення моніторингу рубок, врегулювання обліку і контролю використання деревини, охорони лісу і запровадження європейських стандартів в законопроекті уряд також пропонує встановити обов’язковість ведення електронного обліку деревини всіма постійними лісокористувачами.
Як повідомлялося, Верховна Рада 9 квітня 2015 року прийняла закон, яким на 10 років заборонила експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді (лісу- “кругляка”), при цьому заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) вводиться з 1 листопада 2015 року , а деревних порід сосни – з 1 січня 2017 року. Президент України підписав закон 8 липня 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас