ЄБРР планує випустити гривневі облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР планує випустити гривневі облігації

Фондовий ринок
761
Європейський банк реконструкції і розвитку планує випуск облігацій, номінованих у гривні.
Про це заявив директор представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер.
“Ми хочемо випустити облігації, деноміновані в гривні: нам потрібен механізм залучення національної валюти для довгострокового кредитування в ній. В Україні є суб’єкти, які не можуть собі дозволити займи в інвалюті”, – сказав Аджунер.
“Дійсно, НБУ і НКЦБФР вже виробили необхідне законодавство. Залишається ряд технічних моментів, які пов’язані з розподілом ризиків, гармонізацією міжнародних правил випуску облігацій з українськими. ЄБРР все-таки не суб’єкт законодавства України: ми працюємо за іншими законами”, – додав директор представництва ЄБРР в Україні.
За його словами, для вирішення цих технічних моментів потрібно більше часу.
“Усі принципові моменти вирішені, але є один важливий момент: для випуску облігацій потрібна відповідна ринкова ситуація. Її зараз немає”, – сказав Аджунер.
На питання про те, чи існують передумови для емісії вже в 2016 році представник ЄБРР відповів, що все залежить від політичної стабільності і від того, як буде розвиватися ситуація в Україні.
“Не мені вам розповідати, що ситуація дуже хитка – і політична, і макроекономічна, і геополітична. В таких умовах говорити серйозно про конкретну дату випуску облігацій неправильно, і ми цього робити не будемо”, – сказав він.
Директор представництва ЄБРР в Україні також зазначив, що випуск цінних паперів не залежить від співпраці України з МВФ.
“Перш за все, інвесторами будуть українські банки. Інвестбанки зможуть купувати облігації від імені своїх клієнтів. За нашими прогнозами, покупцями стануть локальні, а не іноземні гравці”, – підсумував Аджунер.
Як повідомлялося, загальний обсяг інвестицій Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні становив 11,8 млрд євро.
Економічна правда
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас