Абромавічус виграв суд у справі про звільнення голови "Електроважмашу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус виграв суд у справі про звільнення голови "Електроважмашу"

Казна та Політика
691
Апеляційний суд Києва визнав правомірність звільнення Володимира Глушакова з поста директора ДП “Електроважмаш”.
Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.
“Апеляційний суд Києва визнав, що я мав рацію, звільнивши директора “Електроважмашу” за завдані збитки. Конкурс йде, скоро буде новий CEO”, – написав міністр.
Як повідомлялося, конкурс на посаду гендиректора ДП “Електроважмаш” проводиться з 8 грудня 2015 року, термін подачі документів – до 7 січня 2016 року включно.
МЕРТ за підсумками перевірки ДП “Електроважмаш” виявив схему виведення з підприємства коштів через компанії- “прокладки”.
Міністерство відсторонило директора підприємства Глушакова і призначило в. о. першого заступника з наміром провести конкурс на посаду керівника “Електроважмашу”.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк після виявленої на “Електроважмаші” схеми доручив Держфінінспекції провести комплексну перевірку ТОП-20 державних компаній.
Під перевірку потрапили підприємства, що знаходяться в управлінні МЕРТ, підприємства під управлінням Міністерства енергетики та вугільної промисловості і підприємства аграрної сфери.
ДП “Завод” Електроважмаш “належить до стратегічних, і входить в сотню найбільших держпідприємств України.
Завод виробляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також турбо- і гідрогенератори і електрообладнання постійного струму. Устаткування використовується більш ніж в 40 країнах світу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас