Goldman залишився найбільшим банком світу за розміром сировинних доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman залишився найбільшим банком світу за розміром сировинних доходів

Фондовий ринок
315
Goldman Sachs Group Inc. залишився в 2015 році найбільшим банком світу за розміром сировинних доходів, повідомляється в огляді британської аналітичної фірми Coalition.
Американський банк другий рік поспіль займає лідируючу позицію серед 12 інвестбанків за обсягом доходу, отриманого від торгівлі сировиною.
Друге місце торік розділили JPMorgan Chase & Co. і Citigroup Inc. Далі в рейтингу йдуть ще два американські банки Bank of America Merrill Lynch і Morgan Stanley, а також французький BNP Paribas SA.
Сукупний дохід банків на сировинних ринках впав у 2015 році на 18% – до $4,6 млрд, що є мінімальним показником більш ніж за десять років, відзначається в огляді. Це приблизно на дві третини менше рекордної виручки, зафіксованої 2008 році.
Coalition включає в розрахунки виручку банків від торгівлі нафтою, газом, електроенергією, металами, вугіллям і сільськогосподарською продукцією.
Сировинний індекс, який розраховує Bloomberg і до якого входять 22 види сировини, обвалився в минулому році на 25%, тобто на рекордну величину з 2008 року. Це було зумовлено, зокрема, сповільненням темпів економічного зростання в Китаї, що викликало скорочення попиту на сировину, а також надлишком поставок у світі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас