Експорт нафти з США танкерами скоротився на початку 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт нафти з США танкерами скоротився на початку 2016

Енергетика
181
Танкерні поставки американської нафти за кордон скоротилися на початку 2016 року, незважаючи на зняття заборони на експорт нафти з США в кінці минулого року.
Згідно з даними аналітичної компанії Clipper Data, обсяг експорту нафти з США танкерами в цьому році зменшився на 5% – в середньому до 325 тис. барелів на добу (б / д) в порівнянні з 342 тис. б/д роком раніше.
Як повідомлялося, заборона на експорт нафти з США, введений в середині 1970-х років в якості відповіді після оголошення арабськими країнами нафтового ембарго, був знятий в другій половині грудня 2015 року. Очікувалося, що цей захід призведе до швидкого збільшення експорту американської нафти, проте тепер стає ясно, що поставки сировини з США будуть зростати повільно.
“Зняття заборони на експорт міцно прив’язав США до глобального ринку, проте світ не очікував американської нафти”, – відзначає головний виконавчий директор Clipper Data Абуді Зейн.
До зняття загального ембарго на експорт нафти, США постачали великі обсяги сировини в Канаду. Однак в грудні в Канаді був запущений трубопровід Line 9B, що дозволяє здійснювати поставки нафти із заходу на схід, його пропускна здатність становить 300 тис. б/д. Введення в дію цього трубопроводу скоротило попит на танкерні поставки нафти в Канаду, відзначають експерти.
“Тепер у нас є можливість забезпечувати наше нафтопереробне підприємство в Монреалі сировиною за допомогою поставок, що здійснюються повністю по суші”, – сказав головний виконавчий директор канадської Suncor Energy Стівен Вільямс.
Обсяг імпорту нафти США з початку 2016 року зріс на 8,6% на тлі високого попиту з боку американських нафтопереробних підприємств.
Минулого тижня обсяг імпорту досяг 8,4 млн барелів, ставши максимальним з червня 2013 року.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас