НАБУ завершила розслідування стосовно керівника ДІФКУ, якого підозрювали в розтраті мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ завершила розслідування стосовно керівника ДІФКУ, якого підозрювали в розтраті мільйонів гривень

Кримінал
313
Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили досудове розслідування стосовно керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ) за підозрою в розтраті державного майна на суму понад 14 млн грн.
“Відповідний обвинувальний акт через прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направлено до суду, підозрюваного ознайомили з матеріалами кримінального провадження”, – говориться в інформації прес-служби НАБУ, оприлюдненому в четвер.
Згідно з матеріалами досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний скоїв розтрату державного майна в особливо великих розмірах, а саме відчуження на користь третіх осіб право грошової вимоги до ДП “Антонов” на загальну суму понад 16 млн грн, чим завдав державі матеріальних збитків на суму понад 14,5 млн грн.
“Завдяки своєчасному реагуванню та вжиття заходів забезпечення кримінального провадження (накладення арешту, відсторонення від посади), вдалося перешкодити подальшому відчуженню третім особам вищевказаного майна і виведення коштів з рахунків”, – йдеться в інформації.
Зараз НАБУ спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою вживає заходів для повернення державі контролю над зазначеними коштами. Нагляд за досудовим розслідування у формі процесуального керівництва в даному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами САП.
Разом з тим, в Бюро не повідомила прізвище затриманого, однак, як відомо, в даний час керівником ДІФКУ є в.о. глави правління установи Арсен Ісаакян.
ДІФКУ (раніше – Українська державна інноваційна компанія) засновано в 2002 році як небанківська фінансово-кредитна установа на базі Державного інноваційного фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас