Долар зміцнюється в четвер на сигналах готовності ФРС продовжити підйом ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар зміцнюється в четвер на сигналах готовності ФРС продовжити підйом ставки

Валюта
752
Долар США подорожчає в четвер відносно євро та ієни на сигналах готовності Федрезерву продовжувати посилення кредитно-грошової політики.
Керівництву Федеральної резервної системи (ФРС) варто розглянути можливість підвищення базової процентної ставки на квітневому засіданні на тлі в цілому стабільних перспектив економіки, заявив в середу глава Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард.
За підсумками засідання 15-16 березня американський Центробанк зберіг процентну ставку по федеральних кредитних коштах в цільовому діапазоні 0,25-0,50% річних. Графік прогнозів керівників ФРС, опублікований за підсумками засідання, передбачає два підвищення ставки в 2016 році проти чотирьох, що очікувалися в грудні.
Ослаблення очікувань керівників Федрезерву щодо рівня ставки спровокувало ослаблення долара після березневого засідання, однак на цій кілька представників ФРС заявили про необхідність подальшого посилення кредитно-грошової політики в США.
Так, голова ФРБ Атланти Денніс Локхарт заявив в понеділок, що поточна ситуація в економіці США робить підвищення ставки Федрезерву обгрунтованим вже на квітневому засіданні.
Його колега з ФРБ Сан-Франциско Джон Вільямс також вказав на можливість підвищення ставки на квітневому або червневому засіданні.
“Представники Федрезерву на цьому тижні нагадали ринку, що вони хочуть рухатися далі з підвищенням ставки, – відзначає аналітик Craigs Investment Partners Марк Лістер. – Інвестори шукали можливість припинити продаж доларів, і знайшли її”.
Курс долара США відносно євро піднявся в четвер до $ 1,1172 за 1 євро в порівнянні з $ 1,1181 за 1 євро на закриття попередніх торгів.
Вартість американської валюти щодо ієни виросла до 112,81 ієни проти 112,38 ієни напередодні. Ієна дешевшає до долара вже п’яту сесію поспіль.
Пара євро / ієна торгується в четвер на рівні 126,03 ієни в порівнянні з 125,65 ієни за підсумками торгів у середу.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас