Глава НКРЕКУ обурений спробою "Харківобленерго" заблокувати рахунки регулятора і стягнути 46 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава НКРЕКУ обурений спробою "Харківобленерго" заблокувати рахунки регулятора і стягнути 46 млн грн

Енергетика
355
Глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) обурений спробою енергопостачальної компанії АК “Харківобленерго” в судовому порядку заблокувати рахунки регулятора і стягнути 46,151 млн грн на свою користь.
“Верх цинізму державних обленерго і бездіяльності Фонду державного майна України, які повторюють мантру “потрібно продавати”, замість зміни менеджменту і розслідування їх діяльності, сьогодні доповнився позовом про арешт рахунків регулятора з метою стягнення “недоотриманих коштів”, – написав він на своїй Facebook-сторінці.
Глава НКРЕКУ нагадав про недавні сумнівні операції “Харківобленерго”.
“Позов поданий компанією “Харківобленерго” , яка нещодавно успішно співпрацювала з “Трансфербутік” “втратила“45 млн грн… З моменту першого запиту (НКРЕКУ до ФДМ – ред.) про зміну менеджменту (“Харківобленерго”- ред.) вже рік …”, – зазначив Д.Вовк.
Як повідомлялося з посиланням на рішення Господарського суду Києва від 25 січня 2016 року, ТОВ “Фінансова компанія“Трансфербутік”, що виступила посередником при взаєморозрахунках ВАТ“Запоріжжяобленерго” та АК “Харківобленерго”, всупереч взятим на себе зобов’язанням затримала 44,7 млн грн.
Державі в особі ФДМ належить 65% акцій “Харківобленерго”, ще 29,8% компанії належить Garensia Enterprises Limited (Кіпр).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас