Найбагатший індуїстський храм у світі просить видати прибуток по депозитах золотом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатший індуїстський храм у світі просить видати прибуток по депозитах золотом

Світ
1052
Найбагатший індуїстський храм у світі – Sri Venkateswara Swamy, відомий як просто Тірупаті – просить погасити його довгострокові депозити золотом, а не готівкою.
Зараз Тірупаті володіє 7 тоннами золота – за нинішніми цінами це близько 277 млн доларів США. Однак як і інші храми Індії, цей не хоче розлучатися з золотом назавжди через його релігійну та емоційну значущість.
У зв’язку з цим Тірупаті звернувся до влади з проханням змінити умови депозитів, оформляються на терміни від 5 до 15 років – на думку керівництва храму, це зробить дану депозитну програму популярною серед індійських храмів.
Індія є другим споживачем золота в світі після Китаю. У минулому році влада країни організувала програму, яка передбачає можливість оформити депозит на золото, щоб зменшити імпорт цього металу. Завдяки програмі за 4 місяці було зібрано 4 тонни золота.
У лютому Тірупаті здав 1,3 тонни золота в держбанк Punjab National Bank за ставкою 1,75% строком на три роки. Ще 1,4 тонни храм має намір вкласти в Indian Overseas Bank за ставкою 1,25%.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас