Скорочення інвестицій авіакомпаніями створює ризик серйозних перебоїв в поставках в майбутньому, - МЕА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скорочення інвестицій авіакомпаніями створює ризик серйозних перебоїв в поставках в майбутньому, - МЕА

Енергетика
278
Істотне скорочення інвестицій енергетичними компаніями в умовах падіння цін на нафту підвищує ймовірність серйозних перебоїв в поставках нафти в майбутньому, вважає керівник підрозділу нафтових ринків Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Нейл Аткінсон.
“Історичне” скорочення інвестицій, яке ми спостерігаємо в даний час, збільшує ймовірність сюрпризів в плані безпеки поставок нафти “в не настільки віддаленому майбутньому”, заявив Н.Аткінсон.
За його словами, для підтримки видобутку нафти на поточному рівні необхідні інвестиції в розмірі близько $ 300 млрд.
При цьому, багатьом країнам, включаючи США, Канаду, Бразилію і Мексику, складно підтримувати капіталовкладення, зазначив він.
“Нам необхідні інвестиції просто для того, щоб зберігати виробництво на колишньому рівні, – цитує Н.Аткінсона агентство Bloomberg. – Якщо капіталовкладення не поновляться в 2017 і 2018 рр., ми можемо зіткнутися зі зростанням цін на нафту, оскільки обсяги поставок не зможуть задовольнити попит”.
Світові нафтокомпанії відмовилися від інвестицій на суму більше $ 100 млрд, скоротили тисячі робочих місць, урізали дивіденди і продали активи на тлі падіння вартості нафти.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас