Україні потрібен незалежний енергорегулятор, - Світовий Банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні потрібен незалежний енергорегулятор, - Світовий Банк

Енергетика
278
Реформи в енергетичному секторі повинні тривати. “Україна прийняла закон про ринок газу, і зараз необхідно прийняти вторинне законодавство”, – заявив Чімяо Фан, директор у справах України, Білорусі та Молдови Світового банку на “Українському газовому інвестиційному форумі”.
Також він назвав такі виклики для української влади: реформування корпоративного управління і unbundling НАК Нафтогаз України, створення незалежної енергорегулятора. “Влада повинна працювати над прозорим ціноутворенням, тарифоутворенням. А для цього необхідно створити незалежний регулюючий орган, якого зараз немає”, – звернув увагу директор.
Нагадаємо, що в даний час регулятором на енергетичному ринку України є Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). Для її реформування недавно був запропонований законопроект №2966-д.
Що стосується unbundling Нафтогазу, за яким Світовий банк давав свої пропозиції, Фан зазначив, що тепер черга за українською владою. Однак позиція банку – рішення повинно бути прийнято якомога швидше. Причому банк наполягає на розділенні транзиту, зберігання та видобутку газу.
При вирішенні озвучених питань Світовий банк очікує зростання привабливості українського газового сектора. Втім, вже зараз 40% інвестиційного портфеля Світового банку в Україні забрав енергосектор.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас