Foxconn захотіла купити Sharp на мільярд дешевше, - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Foxconn захотіла купити Sharp на мільярд дешевше, - Reuters

Фондовий ринок
468
Наприкінці лютого нинішнього року компанії Hon Hai Precision Industry (бренд Foxconn) вдалося досягти попередньої угоди з Sharp про придбання контрольного пакету її акцій на суму близько $ 4,4 млрд (понад 480 млрд ієн), перебивши пропозицію Innovation Network Corp. of Japan (INCJ). Однак тепер, як повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням відразу на два джерела, покупець хоче знизити суму угоди майже на $ 900 млн (100 млрд ієн).
Зміни в планах Foxconn, швидше за все, викликані побоюваннями того, що економічні показники Sharp за підсумками фінансового року (завершиться 31 березня 2016 року) виявляться нижчими за очікувані. Є відомості, що черговий звітний період японська компанія закінчить зі збитками в розмірі більше двох десятків мільярдів ієн, тоді як в прогнозах самої Sharp говорилося про прибуток. Через це ж обставини укладання угоди може бути відкладено на більш пізній термін, про що стало відомо ще минулого тижня.
Відзначається, що добиватися зменшення вартості свого придбання компанія Foxconn збирається за рахунок зниження ціни покупки акцій, так що майже 66% статутного капіталу Sharp їй в будь-якому випадку забезпечені. Якщо, звичайно, вона сама не передумає. Певна ймовірність такого сценарію теж існує, хоча в Foxconn стверджують, що переговори з метою якнайшвидшої вироблення взаємовигідних умов договору між сторонами тривають.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас