Верифікація одержувачів субсидій в цілому нічого не змінить, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верифікація одержувачів субсидій в цілому нічого не змінить, - експерт

Особисті фінанси
765
Верифікація одержувачів субсидій в цілому нічого не змінить – все одно величезні гроші з Державного бюджету за допомогою непрозорих схем будуть витікати в кишені власників компаній-постачальників енергоносіїв.
Про це заявив директор спеціальних проектів науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.
“Ці гроші отримують постачальники енергоносіїв. Тобто ті неефективні власники, які спочатку допустили, щоб їх компанії стали практично банкрутами, а тепер витягують з бюджету ці величезні гроші, які виділяються на субсидії. І дуже дивно чути, що прем’єр-міністр ставить собі в заслугу те, що більш ніж третина громадян країни отримують субсидію. Адже якби уряд справді хотів допомогти людям оплачувати комунальні послуги, то він повинен був надавати адресну допомогу, причому в монетарному вигляді. Ось тоді у людей був би стимул заощаджувати енергоносії, переходити на більш ефективні енергозберігаючі джерела ресурсів “, – сказав експерт.
Рябцев уточнив, що від нинішньої схеми субсидування “людям ні тепло, ні холодно” – держава перекачує величезні гроші непрозорим компаніям постачальників енергоносіїв, які є “чорними ящиками” олігархів.
“Вони (компанії-постачальники енергоносіїв – Ред.) і далі отримують надприбутки і ще пробують підвищувати тарифи, щоб і з людей здерти побільше. Офіційно для модернізації, оптимізації, залучення інвестицій і ще чогось, але насправді для свого збагачення” , – підсумував Геннадій Рябцев.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас