У 2015 році Україна закупила в Індії ліки на $114 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2015 році Україна закупила в Індії ліки на $114 млн

Казна та Політика
496
У 2015 році Україна імпортувала з Індії фармацевтичну продукцію на загальну суму $ 114 млн, повідомив надзвичайний і повноважний посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарти.
У той же час загальний обсяг закупівель імпортних препаратів України, за даними індійського посольства, досяг в минулому році $4 млрд. Таким чином, частка індійських препаратів в загальному портфелі українського імпорту ліків становить всього 3,6%.
Нагадаємо, що під час проведення державних закупівель ліків для хворих на рак, які проходили через британське агентство Crown Agents, виникло питання ефективності препаратів індійського виробництва, оскільки вони не використовувалися до цього в країнах Європи і в Україні, хоча і пройшли відповідну реєстрацію. В першу чергу, проти їх використання виступили лікарі та громадські організації. Конфлікт було вирішено після того, як індійські ліки відправили на додаткову перевірку. В результаті в міністерстві вирішили почати закупівлі ліків через міжнародну організацію Crown Agents всіх препаратів, крім продукції вищевказаного виробника. Так, Crown Agents отримав “зелене світло” на підписання договорів щодо закупівлі 51 препарату для лікування онкологічних захворювань у дорослих і 84 препаратів для лікування раку у дітей.
На питання журналіста про ситуації, що склалася, посол Індії в Україні зазначив: “Такі питання повинні виникати перед тим як препарати реєструються, а не після. Я так думаю, що якщо після всіх перевірок і виведення препарату на ринок, виникають проблеми, то такого роду питання , повинні задаватися комусь іншому “. І додав, що проблему вони мають намір вирішувати в юридичній площині.
Посол Індії акцентував увагу на тому, що індійські препарати не поступаються в якості їх європейським аналогам, а ціна на них часом менше в три рази. “Причому до того як препарати реєструються в Україні, інспектори GMP в обов’язковому порядку відвідують заводи виробників. Продукти проходять перевірку в українських лабораторіях”, – додав Манодж Кумар Бхарти.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас