Затримано кіберзлодіїв, які обдурили інтернет-користувачів на 10 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримано кіберзлодіїв, які обдурили інтернет-користувачів на 10 млн грн

Кримінал
1089
Співробітники Національної поліції України затримали групу кібершахраїв з 12 осіб, які протягом 2014-2015 рр. незаконно заволоділи грошовими коштами користувачів інтернету в розмірі 10 млн грн.
Як повідомив у вівторок департамент комунікації Нацполіції України, зловмисники створювали фейкові сайти відомих інтернет-магазинів в доменних зонах .org .net. Домени реєструвалися у зарубіжних хостинг-провайдерів.
“Кіберспекулянти виставляли на цих сайтах фотографії неіснуючих товарів зі сфери електроніки і побутової техніки за цінами, на 20-30% нижчими від ринкових пропозицій. Шахраї діяли в Одесі, Миколаєві і Києві. Кожна підгрупа займалася своїм завданням: перша створювала копії відомих сайтів, друга наповнювала сайт і т. і. Була також окрема людина, яка знімала гроші з банкоматів”, – повідомили в поліції.
Порушники затримані. Їм загрожує до п’яти років в’язниці.
Як заявив начальник департаменту кіберполіції Нацполіції України Сергій Демедюк, правоохоронцям вдалося досягти 70% -го розкриття зазначеної категорії злочинів. Він підкреслив, що більшість злочинів відбувається не в результаті злому акаунтів, а через необережність користувача в поводженні зі своїми паролями. Злочинці використовують механізми соціальної інженерії і вивідують у користувачів цінні дані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас