Саудівська Аравія може заморозити видобуток нафти з Ірану, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія може заморозити видобуток нафти з Ірану, - FT

Енергетика
395
Саудівська Аравія буде готова заморозити видобуток нафти, навіть якщо Іран не піде на подібні кроки.
Про це пише Financial Times.
“Існує домовленість багатьох країн про спільне заморожування, навіщо робити це тим, що залежить від Ірану … Незважаючи на всі хвастощі, нам ще належить побачити, що Іран може зробити”, – сказав виданню делегата ОПЕК.
РФ, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про такі міри, як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи.
Серед країн, які висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ. Іран і Ірак поки говорять лише про підтримку кроків щодо поліпшення ситуації на ринку нафти, уникаючи обіцянок приєднатися до заморожування видобутку.
Зустріч нафтовидобувальників в розширеному форматі очікується 17 квітня в Досі (Катар).
Раніше у вівторок агентство Блумберг з посиланням на міністерство енергетики Катару повідомило, що влада країни розіслали запрошення на квітневу зустріч всім державам-членам ОПЕК і іншим великим нафтовидобувникам.
“Подивіться на те, що це (прагнення до заморожування видобутку – ред.) зробило, щоб змінити психіку ринку. Зараз ринок бачить, що люди збираються, спілкуються. Ця кооперація допомогла (відновити – ред.) Ціни”, – зазначив співрозмовник FT.
Він зазначив, що каталізатором для кращої взаємодії нафтовиків стало “відчуття терміновості необхідності поліпшення економічної ситуації”.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас