Українська команда робить браслет, який читає ЕКГ і моніторить здоров'я користувача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська команда робить браслет, який читає ЕКГ і моніторить здоров'я користувача

Технології&Авто
514
Колишній глава Першого добровольчого мобільного госпіталю імені М. Пирогова Євген Найштетік запустив проект «Платформа 20К». В рамках цього проекту його команда працює над різними медичними технологіями, одна з них – браслет, який знімає електрокардіограму користувача і стежить за станом його здоров’я.
Проект був заснований після того, як команда госпіталю минулої осені провела рекордний в Україні кардіоскрінінг (перевірку серцево-судинної системи), яка охопила більше 22 000 пацієнтів і стала українським рекордом за масштабністю. В Україні, як і в усьому світі, серцево-судинні захворювання відповідають за більшість смертей, але часто, якщо захворювання діагностувати вчасно, людину можна врятувати. Тому команда почала розробляти технологію, яка вміє стежити за станом цих систем і навіть відстежувати патології.
«Розробка ЕКГ-браслета, що носиться, вирішує одне дуже серйозне завдання: збір даних для аналізу варіабельності ритму серця. А це шлях до донозологічної діагностики, коли захворювання ще немає, але воно може виникнути найближчим часом», – пояснює Євген, який до цього працював в Pfizer Pharmaceuticals і інших фарм-компаніях світу, де займався оцінкою медичних технологій.
Паралельно з розробкою браслета і додатки команда створює хмарний сервіс, який зможе зв’язати користувачів і лікарів. Цей сервіс буде отримувати дані користувачів і навіть автоматично обробляти їх, щоб повідомляти лікаря про те, що з пацієнтом може бути щось не так. «В ідеалі зробити так, щоб швидка приїжджають не через 30 хвилин після нападу, а за 40 хвилин до», – пояснює засновник компанії.
Аналіз варіабельності ритму серця – важливий показник і для здорових людей, по ньому можна стежити за своєю формою, психоемоційним станом і т.і.
Команда інкорпорована в Лос-Анджелесі, але все дослідження і розробки проводить в Україні. У проект вклала гроші компанія «Маркетгід». Зараз у «Платформа 20К» є стартовий бюджет в $240 тис. Запускати комерційну версію продукту планують у вересні, девайс буде виглядати як звичайний фітнес-браслет.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас