ЄС виділить Україні 1,2 млн євро на впровадження системи поводження з відходами електронного обладнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить Україні 1,2 млн євро на впровадження системи поводження з відходами електронного обладнання

Казна та Політика
192
Європейський союз надасть Україні 1,2 млн євро на впровадження системи поводження з відходами електронного обладнання. Про це в ході відкриття проекту ЄС Твіннінг “Впровадження в Україні системи поводження з відходами електричного та електронного устаткування” повідомив заступник віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.
“Сьогодні ми відкриваємо … проект “Твіннінг”, це впровадження системи управління відходами електричного та електронного устаткування в Україні … Його загальна вартість (контракту по реалізації проекту – ред.), що фінансується ЄС, становить 1,2 млн євро”, – розповів Негода .
За його словами, проект розрахований на 21 місяць. Виконавцями проекту є Австрія, Іспанія і Франція.
“Міністерство визначено бенефіціаром цього проекту. Виконавцями цього проекту є такі країни, як Австрія, Іспанія і Франція. Зараз зацікавленими сторонами підписаний контракт за проектом “Твіннінг”. Передбачається, що він триватиме 21 місяць”, – додав він.
Так, проект спрямований на наближення українського законодавства з питань поводження з відходами до стандартів ЄС, відповідно до Угоди про асоціацію. Планується, що проект буде втілюватися за допомогою впровадження ефективних і стійких механізмів збору та утилізації відходів, зокрема, відпрацьованих батарейок та електронних відходів, обсяги яких швидко ростуть і становлять особливу загрозу для людей і навколишнього середовища.
Проект буде впроваджуватися Агентством з охорони навколишнього середовища Австрії, Міжнародним офісом Води Франції та Міжнародним та американським фондом з управління та державної політики Іспанії.
Крім того, Негода підкреслив, що в Україні гостро стоїть питання демонополізації ринку послуг з переробки та захоронення побутових відходів.
“Її рішення відображено в законопроекті” Про житлово-комунальні послуги “, прийнятому в першому читанні і готується до другого читання в профільному комітеті ВРУ. Також потребує вирішення питання налагодження ефективної системи збору використаної тари і упаковки, в складі побутових відходів”, – пояснив він .
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас