У Києві екс-глава кредитної спілки та бухгалтер привласнювали кошти вчених і артистів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві екс-глава кредитної спілки та бухгалтер привласнювали кошти вчених і артистів

Кримінал
487
У Києві екс-глава кредитної спілки та бухгалтер постануть перед судом за привласнення коштів та службове підроблення. Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.
Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови Кредитної спілки “Турбота”, а також колишнього бухгалтера-касира, причетних до заволодіння протягом 2006-2008 років коштами вкладників в особливо великих розмірах.
Голова кредитної спілки звинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення) КК України. Колишнього бухгалтера-касира судитимуть за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
Потерпілими від зазначеного злочину стали 70 осіб, з яких переважна більшість – представники творчої інтелігенції, а саме літератори, вчені, професори, художники, артисти, відомі в Україні та за її межами лауреати національних і міжнародних нагород.
Загальна сума збитку становить понад 5,5 млн. гривень. Обвинувальний акт переданий до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас