Влада США заявила про можливість зламати iPhone без допомоги Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США заявила про можливість зламати iPhone без допомоги Apple

Світ
1658
Міністерство юстиції США попросило перенести судове слухання у справі проти Apple Inc. про злом iPhone, призначений на 22 березня.
Мін’юст пояснив, що американській владі може не знадобитися допомога компанії для злому смартфона Сайеда Фарука, який влаштував стрілянину в каліфорнійському Сан-Бернардіно. Суд задовольнив прохання американської влади і відклав слухання, повідомляють закордонні ЗМІ.
“Третя сторона продемонструвала ФБР можливий метод злому iPhone Фарука”, – йдеться в документі міністерства, який був поданий до суду. У ньому наголошується, що “необхідно провести тестування, щоб визначити, чи є даний метод дієвим і чи не зашкодить він дані на iPhone Фарука”.
Інших деталей чиновники не повідомили. До 5 квітня вони обіцяли надати звіт про те, чи вдалося їм отримати доступ до інформації.
Протистояння між Apple і владою США триває вже кілька тижнів.
Раніше суд постановив, що Apple повинна допомогти слідчим отримати доступ до даних на iPhone, який належав С.Фаруку. У вимозі ФБР йдеться про механізм підбору пароля до iPhone: компанію попросили дати можливість підбирати код електронним способом і відключити механізм блокування iPhone, автоматично діючий після кількох невдалих спроб. Apple відмовилася це зробити і висловила намір оскаржити судове рішення.
На думку Apple, рішення суду створює небезпечний прецедент і загрожує безпеці особистих даних. Позицію Apple підтримали такі великі інтернет-компанії, як Google, Twitter, Facebook і eBay.
С.Фарук, який працював в адміністрації Сан-Бернардіно, і його подруга Ташфін Малик напали 2 грудня 2015 року на центр для інвалідів, вбили 14 беззбройних людей і поранили ще більше двох десятків. Нападники намагалися сховатися, але були вбиті в перестрілці з поліцією, що їх переслідувала.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас