Долар дешевшає до євро у вівторок, ринок не вірить в можливість підйому ставки Федрезерву в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає до євро у вівторок, ринок не вірить в можливість підйому ставки Федрезерву в квітні

Валюта
845
Курс долара США до євро опускається у вівторок, заяви представників Федеральної резервної системи (ФРС) про можливість підвищення базової процентної ставки вже в квітні не змогли підтримати американську валюту.
Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Денніс Локхарт заявив в понеділок, що поточна ситуація в економіці США робить підвищення ставки Федрезерву обгрунтованим вже на квітневому засіданні.
“Економічні дані свідчать про достатні темпи зростання для того, щоб зробити подальші кроки на одному з найближчих засідань, можливо, вже на засіданні, запланованому на кінець квітня”, – сказав він.
Його колега з ФРБ Сан-Франциско Джон Вільямс також вказав на можливість підвищення ставки на квітневому або червневому засіданні.
Ні Д.Локхарт, ні Дж.Уільямс не голосують в складі Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) американського ЦБ в цьому році.
Наступне засідання ФРС пройде 26-27 квітня. Імовірність підйому базової ставки Федрезерву на цьому засіданні оцінюється ринком лише в 10%.
Спотовий індекс, що відслідковує коливання долара США щодо 10 основних світових валют, знизився на 1,7% з моменту останнього засідання Федрезерву. Графік прогнозів керівників ФРС, опублікований за підсумками засідання 15-16 березня, передбачає два підвищення ставки в 2016 році проти чотирьох, що очікувалися в грудні.
“Я не думаю, що якісь коментарі в короткостроковій перспективі можуть змінити той факт, що заява FOMC за підсумками березневого засідання мало “голубини” тон, – відзначає валютний аналітик Macquarie Bank в Сінгапурі Низам Індріс. – При деякій волатильності низхідна тенденція для курсу долара збережеться в наступному місяці”.
Курс євро до долара США піднявся у вівторок до $ 1,1256 в порівнянні з $ 1,1241 на закриття попередньої сесії.
Вартість американської валюти щодо ієни збільшилася до 112,01 ієни проти 111,95 ієни напередодні.
Пара євро/ієна торгується на рівні 126,09 ієни в порівнянні з 125,85 ієни за підсумками торгів у понеділок.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас