В Україні створять електронний уряд на Blockchain (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять електронний уряд на Blockchain (інфографіка)

Казна та Політика
2022
Ідея впровадження електронного уряду в Україні обговорюється вже кілька років. В уряді пропонують побудувати цю систему на основі розподіленої технології Blockchain.
Концепція порталу електронного уряду E-Ukraine була презентована на Blockchain Conference Kiev, яка відбулася 19 березня.
Про проект розповів Єгор Стефанович, директор Департаменту інформаційних технологій Секретаріату Кабінету Міністрів України, закликаючи українських розробників приєднатися до розвитку проекту.
«Упевнений, що на базі розподіленої технології Blockchain можна успішно побудувати багато державних сервісів. Вже навіть є успішні пілоти в сфері електронних аукціонів і в сфері електронного голосування. Портал E-Ukraine – це злітна смуга для подібних стартапів », – зазначив Єгор.
Ініціатори створення порталу ставлять перед собою три основні завдання: інформування, використання і залучення.
Зараз платформа знаходиться на стадії написання ТЗ. У закінченому вигляді розподілена платформа повинна стати точкою взаємодії громадян, бізнесу та держави.
Громадяни зможуть користуватися електронними послугами і контролювати дії влади.
Бізнес буде ініціювати створення нових сервісів і інвестувати в їх розвиток.
Чиновники – знаходити нові електронні рішення, які дозволять модернізувати існуючу систему управління державними процесами.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас