Як і чим Україна збирається торгувати з Іраном і Туреччиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як і чим Україна збирається торгувати з Іраном і Туреччиною

Казна та Політика
1035
Уже підписано меморандум про взаєморозуміння з Іраном, проведено раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі з Туреччиною. Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торгового представника України Наталія Микольська розповіла, про що вже вдалося домовитися і над чим її відомство працюватиме в майбутньому.
“Перед нами стоїть завдання рухатися до відновлення торгових відносин з Іраном. Вкрай важливо, щоб вітчизняні компанії зайшли на ринок цієї країни. Адже він цікавий як для виробників продукції машинобудування (турбіни, обладнання для виробництва), так і аграріїв. Ми говоримо не тільки про зернови і іншу сировину, мова йде, перш за все, про готову м’ясну, молочну, кондитерську продукцію”, – повідомила Микольська.
При цьому чиновник упевнена, що в цій країні можуть спрацювати і нестандартні українські проекти – від ринку моди до продажу франшиз наших ресторанів. “Протягом двох місяців ми плануємо створити в Ірані Торгову місію. Будуть організовані поїздки по країні 100-110 українських компаній за участю профільного міністра. Основна ідея в тому, щоб створити майданчик для спілкування українського та іранського бізнесу”, – розповіла Микольська.
Переговори щодо ЗВТ з Туреччиною, за словами Микольської, на даний момент конфіденційні. “Єдине, що можу повідомити: після останнього раунду переговорів ми просунулися до мети ще на крок. Туреччина, зокрема, готова розглянути можливість лібералізації доступу наших постачальників на тамтешній аграрний ринок”, – повідомила Микольська.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас