Ера ноутбуків, планшетів і смартфонів добігає кінця, - Цукерберг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ера ноутбуків, планшетів і смартфонів добігає кінця, - Цукерберг

Технології&Авто
4052
Засновник найпопулярнішої в світі соцмережі Facebook Марк Цукерберг передбачив появу принципово нових комп’ютерів і мобільних пристроїв вже через 10-15 років.
Про це він повідомив виступаючи на форумі China Development Forum 2016. Він висловив цю думку в бесіді з засновником одного з найбільших онлайн-рітейлерах Alibaba Джеком Ма.
За його словами, незважаючи на масове поширення і популярність смартфонів і планшетів, їх вік закінчується. Його оцінки ґрунтуються на аналізі появи інноваційних технологій.
“Зараз є настільні комп’ютери, ноутбуки, смартфони. Але кожні 15 років з’являється нова обчислювальна платформа”, – говорить глава Facebook.
Китайський бізнесмен повідомив: “Деякі хвилюються, що машини витіснять людей і у них не буде роботи. Але машина навряд чи буде такою ж розумною, як людина. Мені здається, що не варто хвилюватися”.
Раніше схожу оцінку щодо смартфонів висловив глава Sony Кадзуо Хіра. За його словами, світова індустрія виробництва смартфонів вперлася в стелю і дні цього гаджета закінчуються.
Виробники виявилися в ситуації десятирічної давності, коли на зміну звичайних мобільних телефонів прийшли смартфони, стверджує Хіра. Зараз, на його думку, ніхто вже в області виробництва смартфонів “ніяких істотних інновацій не пропонує”. І майбутнє – за новим пристроєм, але точного розуміння, що це буде – ні у кого немає.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас