"Ощадбанк" буде випускати для переселенців платіжні карти - пенсійні посвідчення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ощадбанк" буде випускати для переселенців платіжні карти - пенсійні посвідчення

Фінтех і Картки
834
Кабінет міністрів України зобов’язав Пенсійний фонд до 15 квітня 2016 року розробити і узгодити з Міністерством соціальної політики та державним «Ощадбанком» порядок емісії платіжних карт, які одночасно будуть пенсійним посвідченням.
Про це йдеться в опублікованому на урядовому сайті постанові Кабміну від 14 березня N167, яким вносяться зміни в порядок здійснення соцвиплат внутрішньо переміщеним особам.
Згідно з документом, карта буде містити графічну і електронну інформацію про власника і його електронний цифровий підпис. Також Кабмін зобов’язав Пенсійний фонд розробити порядок обміну інформацією з «Ощадбанком» для відкриття рахунків одержувачам пенсій.
Термін дії карти складе до 3 років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах «Ощадбанку» перші 2 рази кожні 6 місяців, надалі – кожні 12 місяців. Після закінчення терміну дії карти вона буде перевипускає за рахунок банку.
Крім того, Кабмін зобов’язав «Ощадбанк» до 1 липня 2016 року забезпечити за зверненням внутрішньо переміщених осіб відкриття їм рахунків і видачу платіжних карт, а не пізніше, ніж 1 серпня 2016 року розпочати за зверненням клієнтів виготовленні і обмін існуючих платіжних карт на платіжні карти, які одночасно є пенсійним посвідченням, за свій рахунок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас