Fitch підтвердив нестабільний рейтинг Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердив нестабільний рейтинг Києва

Казна та Політика
236
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валюті Києва на рівні CCC.
Агентство також підтвердило довгостроковий національний рейтинг на рівні BBB (Ukr) зі стабільним прогнозом.
Fitch також підтвердило рейтинги боргу міста на рівні CCC і ВВВ (Ukr).
Рейтинги відображають нестабільні фінансові можливості Києва, його схильність до ризику рефінансування внутрішніх облігацій в 2016 році, обмежений доступ до ринків боргового капіталу.
Fitch очікує, що фінансові можливості Києва залишаться нестійкими в середньостроковій перспективі зважаючи на загальний слабкий рівень державних фінансів країни, більш нижчої передбачуваності фіскальної політики і короткого горизонту планування, що посилюється волатильним макроекономічним трендом в Україні.
У той же час операційний профіцит міста підвищився до 39% від операційних доходів до кінця 2015 року щодо 21% в 2014 році, згідно з попередніми оцінками агентства.
Таке зростання пішов за зниженням операційних витрат, високою інфляцією в країні (за оцінками, 48% в 2015) і зміною податкового регулювання в Україні в 2015 році, що забезпечило річний середній темп зростання операційних доходів міста на рівні 38% в 2014-2015 роках проти негативних 22% в 2013 році.
Зовнішній борг міста істотно скоротився, після того як був проведений обмін єврооблігацій на 550 млн доларів після реструктуризації в грудні 2015 року.
Оскільки нові єврооблігації були випущені Міністерством фінансів, знизивши тиск на баланс міста, Fitch відкликав рейтинги пріоритетного боргу за єврооблігаціями Києва D в грудні 2015 року.
Fitch констатує, що ліквідність Києва покращилася до 1,6 млрд гривень до кінця 2015 року в порівнянні з 647 млн гривень в 2014 роки після оптимізації витрат і зростання доходів від податків і трансфертів від центрального уряду.
Згідно з нещодавно оновленими економічними прогнозами Fitch очікує невеликого річного зростання економіки України в 2016-2017 роках на рівні 1-2% на рік після скорочення на 10,5% в 2015 році і на 6,8% в 2014 році, що позначалося на перспективах економічного відновлення міста.
Відповідно до шкали Fitch, рейтинги групи ССС означають, що дефолт емітента, якому вони привласнені, представляється реальною можливістю, а здатність виконувати фінансові зобов’язання залежить від ділової або економічної кон’юнктури.
Нагадаємо, в грудні Fitch підвищив довгостроковий кредитний рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва в іноземній валюті до CCC з D.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас