Греція провалила переговори з кредиторами: У всьому звинувачують МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція провалила переговори з кредиторами: У всьому звинувачують МВФ

Світ
830
Греція і її кредитори закінчили переговори в неділю, 20 березня, так і не досягнувши угоди про умови надання фінансової допомоги. Переговори поновляться 2 квітня з метою прийти до угоди якомога швидше, заявив представник Європейської комісії.
Останній раунд переговорів приніс певний прогрес щодо питання про реформу податку на прибуток і пенсій.
Нездатність досягти угоди підсилює тиск на економіку Греції, якій і без того складно через прибуття в країну в останні 15 місяців більше мільйона біженців. Країні, яка вперше попросила фінансової допомоги у 2010 році, необхідно забезпечити здійснення вимог кредиторів в різних областях.
Уряд прем’єр-міністр Алексіс Ціпрас звинуватив Міжнародний валютний фонд у тупиковій ситуації.
- Греція 22 грудня 2015 року одержала черговий транш міжнародної фінансової допомоги на € 1 млрд в рамках нового пакета фінансової допомоги, наданої після виконання Афінами вимог для подальших жорстких економічних реформ.
- 14 листопад Єврогрупа схвалила план допомоги Греції, але c рядом додаткових заходів. 86 мільярдів євро будуть виділені Афінам протягом шести років. При цьому восени до програми кредитування може підключитися Міжнародний валютний фонд.
- Греція опинилася в скрутному становищі, країна після дефолту 1 липня. Для того, щоб не вийти із зони євро, після важких переговорів було укладено угоду з ЄС, яка надає фінансову допомогу Греції в обмін на важкі реформи.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас