Одеська митниця знайшла порушень на 30 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська митниця знайшла порушень на 30 мільйонів

Кримінал
292
Під час моніторингу митних оформлень Одеською митницею виявлено ухилення від сплати податків при оформленні підакцизних товарів на суму приблизно 30 млн грн.
Про це на своїй сторінці в Facebook написала керівник Одеської митниці Юлія Марушеваська з посиланням на першого заступника Семена Кривоноса.
Як зазначається, мова йде про митне оформлення тютюнових виробів без ліцензії.
Кривонос пояснив, що після зміни податкового законодавства з 1 січня, від сплати акцизного податку звільняється імпорт тютюнової сировини лише за наявності відповідної ліцензії.
Але одна з компаній оформилася без ліцензії, використавши застаріле законодавство.
“Слід зазначити, що програма “Інспектор-2006” дозволила без проблем оформити преференції зі сплати акцизного податку без надання необхідної ліцензії. Тобто система працює так, що абсолютно спокійно дозволяє завдати шкоди бюджету держави в розмірі близько 30 млн грн”, – зазначив Кривонос .
“Ми відправили ці факти в прокуратуру для з’ясування, була присутня недбалість в діях інспекторів митниці, чи був це корупційний інтерес, що призвело до втрат із бюджету країни”, – додав перший заступник начальника Одеської митниці ДФС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас