Держфінінспекція стане Державною аудиторською службою: Персонал скоротять на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінінспекція стане Державною аудиторською службою: Персонал скоротять на 50%

Казна та Політика
426
Кабінет міністрів України скорочує персонал Державної фінансової інспекції в процесі її реорганізації в Державну аудиторську службу на 50% в рамках проведеної оптимізації кількості державних службовців.
Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України від 16 березня №169, опублікованій на сайті уряду.
Згідно з документом, Кабмін визначив граничну чисельність працівників головного апарату Державної аудиторської служби в кількості 520 осіб, її територіальних органів – 2680 чоловік.
«Оскільки Державна аудиторська служба утворена шляхом реорганізації Державної фінансової інспекції, гранична чисельність працівників апарату утвореної служби та її територіальних органів визначена з урахуванням чисельності працівників Держфінінспекції, скороченою на 50% в рамках проведеної оптимізації кількості державних службовців», – йдеться в коментарі до постанови.
Нагадаємо, Державна фінансова інспекція України є одним з ключових органів перевірки фінансової діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки в Україні. У період з січня по вересень минулого року аудитори Держфінінспекції забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на 594,4 млн грн.
У листопаді 2015 року Кабінет міністрів України своєю постановою дав старт створенню Державної аудиторської служби на базі реорганізованої Державної фінансової інспекції та зобов’язав Міністерство фінансів розробити положення про новий орган.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас