"Газпром" сподівається на реалізацію "Турецького потоку" після поліпшення відносин з Анкарою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" сподівається на реалізацію "Турецького потоку" після поліпшення відносин з Анкарою

Енергетика
526
Російська держкомпанія «Газпром» як і раніше розраховує на відновлення переговорів щодо проекту газопроводу «Турецький потік» і сподівається повернутися в конструктивне русло після нормалізації відносин між Росією і Туреччиною.
Про це розповів член правління російської держкомпанії Олег Аксютін.
«Терміни реалізації проекту «Турецький потік» будуть уточнені після нормалізації російсько-турецьких відносин до підписання міжурядової угоди між нашими країнами», – заявив Аксютін в ході загальних зборів Сибірського відділення РАН.
За його словами, реалізація цього проекту дозволить зміцнити європейські позиції «Газпрому», а також знизити транзитні ризики поставок газу в ЄС.
Нагадаємо, РФ і Туреччина в грудні 2014 року домовилися про реалізацію проекту нового газопроводу замість “Південного потоку”, проте міжурядову так і не було підписано. Будівництво морської нитки “Турецького потоку” планувалося почати в червні 2015 року, але цього так і не відбулося.
Потім відносини РФ і Туреччини загострилися після того, як 24 листопада 2015 року турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24. Було припинено роботу міжурядової комісії з Туреччиною щодо торгово-економічного співробітництва, співголовами якої є міністри енергетики двох країн і в рамках якої обговорювалися спільні енергопроекти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас