Реформа в ГПУ може привести до загрозливих явищ, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформа в ГПУ може привести до загрозливих явищ, - нардеп

Казна та Політика
726
Реформа нової прокуратури може мати негативні наслідки для суспільства.
Про це на брифінгу сказав депутат від БПП і член міжфракційного об’єднання “Єврооптимісти” Мустафа Найєм.
“Зараз те, що відбувається в Генеральній прокуратурі, і реформа, яка відбувається, може призвести насправді до загрозливих явищ, які будуть пов’язані з тим, що ми, зробивши реформу, фактично кристалізуємо те, що відбувається в ГПУ.
На жаль, на сьогоднішній день 84% керівників прокуратур обласних і прокуратур місцевих – це ті ж люди, які були раніше. При цьому ці люди вже нібито пройшли реформи. Це може привести до того, що замість прокурорського самоврядування ми отримаємо прокрастинацію системи і кристалізацію тієї ганебної практики, коли прокурори самі призначали себе в кулуарному режимі, ми не знали, хто ці люди, і в кінцевому підсумку отримували неконтрольовану систему боротьби з корупцією “, – заявив Найєм.
Він наголосив на важливості процесів, які відбуваються в ГПУ.
“Зараз зрозуміло, що пан Шокін і його посада є розмінною монетою в переговорах по коаліції, в переговорах по уряду і в переговорах щодо нового складу Кабінету міністрів. Це може привести до того, що у нас генеральний прокурор буде знову призначений з політичних мотивів, а не тому, що ця людина професіонал або володіє якимись якостями моральності і досвідченості.
Тому ми ( “Єврооптимісти” – ред.) закликаємо і президента, і всі політичні сили домагатися того, щоб був публічний розгляд людини, яка буде призначена на цю посаду, щоб були оголошені ті кандидатури, які можуть потенційно зайняти цю посаду, щоб ми могли – і у Верховній Раді, і суспільство, і профільні комітети – розглянути ці кандидатури, визначитися з ними, розглянути їх досвід, їх біографії, що вони робили і що можуть зробити в реформі прокуратури “, – підкреслив Найєм.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас