Шульц назвав темпи зростання економіки ЄС млявими, а рівень безробіття скандально високим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шульц назвав темпи зростання економіки ЄС млявими, а рівень безробіття скандально високим

Світ
169
Голова Європарламенту Мартін Шульц запропонував невідкладні заходи, які допомогли б прискорити відновлення економіки ЄС.
“Темпи зростання мляві, фондові ринки в нервовій напрузі, загроза дефляцію не відступила, безробіття, особливо серед молоді, як і раніше скандально високе: кожен десятий європеєць шукає роботу”, – констатував глава Європарламенту, виступаючи на саміті ЄС.
Він зазначив, що відновлення економіки відбувається нерівномірно, як по країнах ЄС, так і всередині країн. Перспективи виходу з економічної і фінансової кризи ряду нових країн, що розвиваються світу ненадійні, і це б’є по експортерах, падає промислове виробництво ЄС.
Глава ЕП висунув десять пропозицій для “розумного економічного зростання”.
Серед них збільшення інвестицій в економіку з акцентом на малі і середні підприємства, максимальне використання переваг переходу до цифрової економіки, боротьба з ухиленням від сплати податків і агресивним податковим плануванням, підтримка відкритості кордонів.
Нагадаємо, що Єврокомісія погіршила прогноз зростання ВВП єврозони на 2016 рік. Одним фактором, який продовжує чинити тиск на настрої, особливо в єврозоні, є стійко низький рівень інфляції, не дивлячись на зусилля Європейського центрального банку в спробі підштовхнути вгору споживчі ціни в рамках великої програми покупки активів, писало видання The Wall Street Journal.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас