Авіакомпанію Коломойського можуть повернути державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанію Коломойського можуть повернути державі

Кримінал
1422
Генеральна прокуратура України розслідує факти на предмет законності приватизації ВАТ “Авіакомпанія “Дніпроавіа”.
Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва.
Згідно з визначенням, слідчий ГПУ звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до майна і документів, зі змісту і матеріалів якого випливає, що ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Фонду держмайна.
Слідчий вказує, що посадові особи ФДМ, діючи в інтересах ТОВ “Галтера” (Дніпропетровськ), під час приватизації 94,57% державного пакета акцій “Дніпроавіа” підготували рецензію і затвердили висновок спільного підприємства “Увекон” (Київ) про вартість 94,57 % акцій “Дніпроавіа” в сумі 58,4 млн гривень.
Слідчий також вказує, що доступ до документів реєстраційної справи СП “Увекон” надасть можливість досудового розслідування встановити осіб, причетних до скоєння злочину, дані відомості можуть бути використані як доказ під час судового розгляду. Зазначене клопотання суд задовольнив.
В іншому визначенні суду зазначається, що органом досудового розслідування перевіряється інформація про обставини відчуження 94,57% держпакета акцій “Дніпроавіа” на користь “Галтера”, і проводиться встановлення повного переліку осіб, які є власниками, керівниками або розпорядниками майна зазначених підприємств.
Слідчий вказав також, що доступ до документів реєстраційної справи ТОВ “Галтера” надасть можливість досудового розслідування встановити осіб, причетних до скоєння злочину і дані відомості можуть бути використані як доказ під час судового розгляду.
Суд задовольнив і це клопотання, давши слідчому тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ТОВ “Галтера”.
Суд також надав такий доступ і до реєстраційної справи “Дніпроавіа”.
Паралельно цим процесам ФДМ також намагається в судах домогтися розірвання договору купівлі-продажу акцій авіакомпанії, заявляючи про порушення “Галтера” взятих зобов’язань.
Як повідомлялося, ФДМ наприкінці серпня 2009 року продав 94,572% акцій “Дніпроавіа” “Галтера” за 59,017 млн гривень при стартовій ціні 58,415 млн гривень.
В результаті, авіакомпанією після приватизації, через ТОВ “Галтера” володіє фінансово-промислова група “Приват”, співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.
Спільне українсько-угорське підприємство “Увекон” в лютому 2016 року також ще стало переможцем конкурсу з відбору оцінювача для визначення вартості контролю в ПАТ “Одеський припортовий завод” для їх подальшого продажу на приватизаційному аукціоні.
“Увекон”, зокрема, вже проводив оцінку пакетів акцій “Стахановського заводу феросплавів”, “Запоріжсталі”, “Оболоні”, Херсонського і Кременчуцького нафтопереробних заводів, аеропортів “Бориспіль” і “Київ”, майна КГЗКОРу і шахти ім.Засядька.
Згідно з інформацією в держреєстрі, власником СП “Увекон” є його керівник Володимир Шалаєв.
“Дніпроавіа” здійснює регулярні та чартерні авіарейси в країни Європи, Близького Сходу, СНД. Є одним з найбільших українських перевізників.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас