Apple і Samsung програли війну мобільних гаманців в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і Samsung програли війну мобільних гаманців в Китаї

Фінтех і Картки
613
Виробникам смартфонів, навіть великим і успішним, не радять презентувати в Китаї свою систему мобільних платежів.
За останній місяць в країні були представлені відразу три мобільних гаманця: Apple, Samsung і Huawei Pay. Також стало відомо, що Xiaomi, ZTE і Lenovo розробляють свої рішення для оплати товарів зі смартфона.
Однак звичайні китайці, на яких розраховані мобільні платежі, не зацікавлені в додаткових послугах. У переважній більшості випадків вони вже використовують гаманці Alipay і WeChat, створені веб-гігантами Alibaba і Tencent. Ці гаманці не просто зручніші і звичніші у використанні. Вони пропонують більш широкий набір послуг. Наприклад, користувачі Alipay можуть оплачувати рахунки і держмита, переводити гроші друзям, купувати лотерейні квитки, записуватися на прийом до лікаря прямо з мобільного гаманця. Саме завдяки цим послугам сьогодні Alipay налічує 400 млн. активних користувачів.
Мобільні платіжні системи технологічних компаній в основному пропонують прив’язати до додатка банківську карту і оплачувати покупки в роздрібних і онлайн-магазинах.
У китайських мобільних гаманцях з цього все тільки починається.
Виходячи на китайський ринок, Apple і Samsung не врахували, що китайському споживачеві недостатньо просто оплатити товар зі смартфона, або мати доступ до кредитної картки на мобільному.
Навіть в США, де ринок мобільних платежів набагато менш різноманітний, ніж в Китаї, Apple за 18 місяців роботи не вдалося зацікавити в послузі істотну частину своїх клієнтів.
Виробникам смартфонів буде складно додати в свої мобільні платіжні системи всі ті сервіси, які сьогодні пропонують китайські Alipay і WeChat. Тому їм варто сконцентруватися на більш глибокій інтеграції цих гаманців в свої ОС. Щоб китайці могли розплачуватися тими інструментами, до яких вони звикли.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас