ФДМ зменшив розмір гарантії в конкурсах щодо ОПЗ і енергокомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ зменшив розмір гарантії в конкурсах щодо ОПЗ і енергокомпаній

Казна та Політика
113
Розмір гарантійного внеску для участі в конкурсах з продажу Одеського припортового заводу, компаній енергосектору та інших стратегічних підприємств буде знижено з 20% початкової ціни до 5%.
Про це повідомив глава Фонду державного майна Ігор Білоус журналістам.
“Після рішення покупця про участь у конкурсі, він отримає платіжку з 5%, яку повинен буде сплатити”, – сказав глава відомства.
Він уточнив, що Фонд прийняв відповідний наказ, який вже направлений на реєстрацію в Міністерство юстиції, а також повинен бути узгоджений з Антимонопольним комітетом.
Білоус пояснив, що зниження розміру гарантії до 5% дозволить знизити ризики потенційних покупців пов’язані з недовірою до української фінансової системи.
У той же час, він додав, що з урахуванням значної початкової ціни така гарантія буде достатнім бар’єром для відсіву недобросовісних учасників конкурсу.
Глава ФДМ зазначив, що для підприємств групи “B” розмір гарантії залишається на рівні 20%, для “малої” приватизації – 10%, так як їх початкова ціна невелика.
Як повідомлялося, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації, було включено 342 об’єкта.
Із запланованих 17 млрд гривень за 11 місяців минулого року в бюджет від приватизації надійшло 144 млн або 0,8% від плану.
У 2016 році Кабінет міністрів запланував залучити в бюджет від приватизації 17,1 млрд гривень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас